Gratis Pic2Go ‘tagging’ TT-Run

Primeur hardloopevent TT Circuit: foto ‘taggen’ aan startnummer

De TT-Run op het TT circuit in Assen heeft komende editie een technologische primeur in Nederland. Pic2Go is een technologie, die personen op foto’s koppelt aan startnummers. Met een 2D barcode, die op het startnummer wordt afgedrukt is elke deelnemer op elke foto te herkennen. De foto’s met deze barcode op het startnummer wordt geüpload en door slimme software geïdentificeerd. Alle foto’s zijn daarna direct opvraagbaar via een zoekopdracht op startnummer. Deelnemers hebben zo in een keer alle foto’s van de TT-Run in beeld en hoeven niet meer duizenden foto’s online te doorzoeken. De foto’s zijn op deze manier ook direct te koppelen aan deelnemers profielen op sociale media.

Gebruik van deze technologie is een primeur in Nederland; bestaande foto-marketing software systemen in Nederland kunnen geen deelnemers identificeren.

Rabobank
De kosten van deze eerste lancering van Pic2Go op startnummers in Nederland komen niet voor rekening van de TT-Run deelnemers, maar de Rabobank heeft deze innovatie als een merkactivatie omarmd.  Vanuit sportmarketing is Pic2Go een ideale oplossing om doelgroepen en de fanbase van loopevenementen te verbinden aan een merk. In het geval van de Rabobank valt de merkactivatie samen met de huidige positionering om ruimte te bieden aan innovatie naast een lokale betrokkenheid en maatschappelijke nut. Met het aandeel van de Rabobank in deze Pic2Go lancering in Nederland is er tegelijkertijd ook een aandeel in de beleving en herinnering van de hardlopers bij de TT-Run. ‘Hiermee sluit deze samenwerking ook goed aan bij de huidige campagne van de Rabobank namelijk “een aandeel in elkaar”, aldus Sjoerd Scholte, directievoorzitter Rabobank Assen en Noord – Drenthe.’

Wereldwijd
De Pic2Go oplossing is wereldwijd al succesvol gelanceerd. Loopevenementen in landen zoals Engeland, Mexico, Indonesië, verschillende Europese landen (Duitsland, België, Zwitserland, Rome), Roemenië, Verenigde staten, India en vele meer gingen Nederland voor.

De TT-Run
De TT-Run is een loopevenement die deelnemers meeneemt in de wereld van de TT Assen en MotoGP racewereld. Het TT Circuit is een magische plek voor de racewereld en op 17 juni kunnen hardlopers deze belevingswereld zelf ervaren. Starten op pole position, op het groene startsein van de officiële startlichten, racen achter de safety car en bij de finish afgevlagd worden door gridgirls. ‘Dat we deze hardloopbeleving komende editie ook nog eens optimaal kunnen vastleggen voor de deelnemers maakt deze hardloopbeleving voor ons wel af, aldus Frank Beekman, regisseur TT-Run.’

— — — — — — — — — — — — — — — — —

Noot voor de redactie / niet voor publicatie

Contactpersoon: Frank Beekman – 06-41 553 533

Foto’s via ANP of opvraagbaar via pers@tt-run.nl

© 2018 TT-Run